shutterstock_129884363_-_version_2.jpg 

Forholdsregler før operationen

Det er vigtigt for dig at vide at du selv kan bidrage til at operationen bliver vellykket. Det er en kendsgerning at rygning påvirker sårheling og er man storryger påvirkes også evnen til at bekæmpe betændelsestilstande. Andre faktorer, som indtagelse af fiskeolier, levertran, medicin som indeholder acetylsalicylsyre (f.eks. hjertemagnyl), E-vitamin, Q10, visse typer naturmedicin og gigtmedicin øger risikoen for blødning efter operationen. Derfor:

  • Undgå rygning i en periode på mindst 8 uger før - og 2 uger efter operationen
  • Undgå E-vitamin, Q10 i mindst 3 uger før – og 1 uge efter operationen
  • Undgå fiskeolie og levertran i mindst 3 mdr. før – og 1 uge efter operationen
  • Undgå gigtmedicin (eks. Ipren, Ibuprofen, Brufen, Felden, Diclon, Diclofenac, Confortid, Celebra), medicin som indeholder acetylsalicylsyre og naturmedicin 3 uger før – og 1 uge efter operationen, med mindre andet er aftalt med lægen.

Efter operationen, vil du få udleveret smertestillende medicin til de første 2 dage, men det er en god ide at købe smertestillende medicin, som anført i indkaldelsesbrevet, til den videre smertebehandling.

Ved operationer på øjenlåg og næse, skal du sørge for, at du har nogle isterninger i fryseren til at lindre smerter og hævelse samt for at stoppe en eventuel blødning.

Aftal med en pårørende, at du skal afhentes efter operationen og vedkommende skal være sammen med dig den første nat, hvis du har været i fuld bedøvelse.

Det anbefales at tage et bad/brusebad og vaske håret grundigt, før du ankommer til klinikken på operationsdagen, da du ikke kan forvente at komme i bad de første 1-2 dage efterfølgende.

Er der yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 6016 3035.