Ansigt

Historien om plastikkirurgiens oprindelse strækker sig tilbage til den antikke verden og den første dokumentation for operativ aktivitet ligger tilbage, så tidligt som det 8. århundrede f.Kr., hvor den indiske læge Sushruta Samhita beskriver næse – og øreoperationer.

Moderne kosmetiskkirurgi blev mere udbredt i det tidlige nittende århundrede i takt med udvikling af bedre anæstesi og en forståelse for sterile miljøer. Kirurgiske indgreb på dette tidspunkt var stadig fokuseret på rekonstruktive procedurer, som f.eks reparation af læbe-ganespalter, hudtransplantationer, operation for brystkræft og rekonstruktion af næse og ører.

Det er interessant at bemærke at gennembruddet i kosmetiskkirurgi opstod i kølvandet af 1. og 2. verdenskrigene, hvor kirurger forsøgte at rekonstruere skæmmende kvæstelser i ansigtet, og hvor man også rettede opmærksomheden på at resultatet havde betydning for rehabilitering af disse soldater i samfundet efterfølgende. Fremskridt med perfektionering af rekonstruktions-kirurgien med hensyn til at forbedre kropslige funktioner og opnå en mere normal udseende, var derfor fremmende for udvikling af det man i dag forstår som den moderne kosmetiskkirurgi. Det kan derfor være teknisk vanskeligt at definere, hvor rekonstruktiv kirurgi ender og hvor kosmetisk kirurgi begynder.

Kosmetisk behandling af ansigtet kan opdeles dels, i de kirurgiske procedurer, dels i de non-kirurgiske procedurer. For begge behandlingstypers vedkommende kan det dreje sig om ændring/forbedring af specifikke karaktertræk, såsom ved næse- og øreoperationer, fillerbehandling af læbe, kinder mm, eller som led i foryngelse af ansigtet, såsom ved ansigtsløft og ved rynkebehandling. 

Kosmetisk ansigtskirurgi er i dag meget almindeligt og non-kirurgiske procedurer som, f.eks. Botox indsprøjtninger er den hurtigst voksende kosmetiske behandling globalt.

 

Har du spørgsmål eller ønsker du at bestille tid til en samtale, er du velkommen til at ringe til os på tlf 6016 3035.